Το πρόγραμμα

Οι φορείς

του προγράμματος

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κύμης και η Mediterra ανώνυμη συνεταιριστική εταιρεία, τρεις συνεταιριστικοί φορείς από δυο ελληνικά νησιά – τη Χίο και την Εύβοια ένωσαν τις προσπάθειές τους, την ενεργητικότητα και τη δυναμική τους για να προωθήσουν τα ονομαστά και πολύτιμα προϊόντα τους: την μαστίχα Χίου και τα σύκα Κύμης. Προϊόντα που παράγονται με παραδοσιακό τρόπο και συνδυάζουν ποιότητα, γεύση, αγάπη και φροντίδα από τους παραγωγούς τους.

 • Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

  Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ιδρύθηκε το 1938 βάσει του Νόμου 1390, είναι Αναγκαστικός Συνεταιρισμός και αποτελεί το φορέα αποκλειστικής διαχείρισης της φυσικής Μαστίχας Χίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  Αποτελεί την συλλογική έκφραση 20 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών των 24 Μαστιχοχωρίων που βρίσκονται στην νότια Χίο.
  Όραμα και στόχος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου είναι να γνωρίσει ο απανταχού καταναλωτής μέσα από μοντέρνα και ωφέλιμα για την υγεία του προϊόντα τη μαστίχα, ένα μοναδικά ξεχωριστό σε γεύση & άρωμα προϊόν, με σημαντικές & πιστοποιημένες θεραπευτικές ιδιότητες.

 • MEDITERRA

  Η MEDITERRA Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με βασικό σκοπό τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού προβολής της μαστίχας Χίου, το σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων μαστίχας και την ίδρυση των καταστημάτων mastihashop. Η εταιρεία αποτελεί σήμερα success story και σημείο αναφοράς για το συνεταιριστικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα.

 • Αγροτικός Συνεταιρισμός Περιφέρειας Κύμης

  Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1980 και αποτελείται από 800 περίπου μέλη που προέρχονται από 22 κοινότητες της περιοχής Κύμης του Ν. Ευβοίας. Οι βασικές λειτουργίες του συνεταιρισμού είναι η συγκέντρωση, η επεξεργασία, η συσκευασία και η διάθεση του “ΣΥΚΟΥ ΚΥΜΗΣ” στην αγορά. Η παραγωγή κειμένεται στους 100 με 150 τόνους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.