Μοναδική & Πολύτιμη

Μαστίχα Χίου

Η μοναδικότητα της μαστίχας Χίου οφείλεται στην παγκόσμια αποκλειστικότητα του γενέθλιου της τόπου , στις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες της, και στο σπάνιο άρωμα της, που την έκαναν περιζήτητη ήδη από την αρχαιότητα προσδίδοντάς της από τότε τη φήμη σπουδαίου συμμάχου της υγείας.

Η μοναδικότητά της ενισχύεται και από την πολύ-χρηστικότητα της και το γεγονός ότι αγαπήθηκε και ενσωματώθηκε στην κουλτούρα διαφορετικών λαών και πολιτισμών ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μαστίχα Χίου (ΠΟΠ)

H μαστίχα είναι ο ρητινώδης χυμός που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του μαστιχόδενδρου. Εμφανίζεται σαν δάκρυ στα χαραγμένα σημεία και ρέει κατά σταγόνες στο χώμα. Όταν η ροή της μαστίχας είναι συνεχής, το δάκρυ είναι μεγάλο και σχετικά μαλακό, ενώ η μη συνεχής ροή, αποδίδει μικρό δάκρυ αλλά μεγαλύτερης σκληρότητας.

Βάσει αυτού προκύπτουν οι τρεις βασικοί τύποι της μαστίχας: Χονδρή, Μεσαία και Ψιλή. Η Μαστίχα Χίου έχει χαρακτηρισθεί ως Προϊόν ΠΟΠ από το 1997.

Τσίκλα Χίου (ΠΟΠ)

Η τσίκλα Χίου, ήταν ανέκαθεν το πλέον αντιπροσωπευτικό προϊόν μαστίχας και παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1958. Ως συνώνυμο της αυθεντικότητας, άντεξε το πέρασμα του χρόνου, σηματοδοτώντας την προσήλωση στην παράδοση και στις αξίες της πρώτης ελληνικής μαστίχας. (ΕΛΜΑ).

Εξαιτίας της μοναδικής της σύνθεσης με Φυσική Μαστίχα και Μαστιχέλαιο έχει χαρακτηρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν ΠΟΠ.

Μαστιχέλαιο Χίου (ΠΟΠ)

Το Μαστιχέλαιο Χίου παράγεται μέσω απόσταξης της φυσικής μαστίχας με ατμό. Είναι 100% φυσικό προϊόν και περιέχει μια εξαιρετική ποικιλία θεραπευτικών και αρωματικών συστατικών.

Το μαστιχέλαιο, είναι ένα ρητινώδες υγρό, με υποκίτρινο χρώμα και χαρακτηριστική οσμή. Αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα υγείας και περιποίησης: αντισηπτικές κρέμες, αντιβακρηριδιακά διαλύματα, προϊόντα στοματικής υγιεινής και περιποίησης σώματος. Χρησιμοποιείται επίσης ως άρωμα στην παραγωγή τροφίμων (ζαχαρώδη, αρτοσκευάσματα, παγωτά, ποτά, κτλ) Το άρωμα μαστιχελαίου είναι αραιωμένο μαστιχέλαιο σε ελαιώδη βάση σε συγκεκριμένη περιεκτικότητα. Ενδείκνυται για καλύτερη διασπορά και ευκολότερη χρήση.

Το μαστιχέλαιο Χίου έχει χαρακτηρισθεί ως Προϊόν ΠΟΠ.